مدیریت ها

اداره‌ کل‌ حفظ آثار و نشر ارزش‌ های دفاع مقدس خراسان رضوی


بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش­‌های دفاع­ مقدس به موجب فرمان مقام معظم فرماندهی کل قوا و بند ۲۲ شرح وظایف ستاد کل نیروهای مسلح، در تاریخ ۱۳۶۹/۷/۱۲ تأسیس شد که در اساسنامه «بنیاد» نامیده می‌­شود. بنیاد با مأموریت حفظ آثار و نشر ارزش­های دفاع ­مقدس و ترویج فرهنگ مقاومت، ایثار، جهاد و شهادت و با هدف حفاظت و بهره­‌برداری از آثار و ارزش‌های دفاع­ مقدس و ثبت حماسه­‌های جاودانه امت اسلام و آثار آن در شئون فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و نظامی و جلوگیری از نابودی و تحریف و یا به فراموشی سپرده شدن میراث گران­ بهای خون پاک ایثارگران اسلام و دستاوردهای دفاع ­مقدس تشکیل شده است.

دانشنامه دفاع مقدس


دفاع مقدس، تجلی گاه حقانیت و حفظ هویت ملت مسلمان ایران است و هرگونه تلاش در جهت بزرگ داشت این حماسه عظیم در واقع به منزله حفظ هویت نظام جمهوری اسلامی خواهد بود. زنده نگاه داشتن یاد و خاطرة هشت سال دفاع مقدس و پایداری اقشار مختلف ایران در برابر تهاجم نیرو های بعثی به سرکردگی و کارگردانی استکبار جهانی، میتواند خود باوری و اعتماد به نفس ملت بزرگ ایران را افزایش داده، قابلیت ها و توان مندی های برگرفته از قدرت و حاکمیت ولایت فقیه، و اعتصام به ریسمان الهی را به نمایش بگذارد. علی رغم تلاش های زیادی که در جهت بزرگداشت دفاع مقدس و تجلیل از شهدا و ایثار گری های ملت مسلمان و مقاوم ایران در هشت سال دفاع مقدس صورت گرفته است، با این وجود هنوز ناگفته های بسیاری ...

ادامه مطلب

مرکز اسناد دفاع مقدس


با گذشت قریب سه دهه از آغاز جنگ، در اواخر سال 1386، این مرکز برای دورهء جدید به بازنگری ساختار، مأموریت­ها و وظایف خود پرداخت و با رویکردی نو و اصلاحی، وارد عرصهء جدیدی شد، زیرا تبیین وقایع جنگ هشت سالهء ایران و عراق با اهمیت تاریخی و پیامدهای آن، نیاز به عزم و ارادهء ملی داشت. برای تحقق این مهم، مقارن با شروع دورهء جدید نام مجموعه نیز به "مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس" تغییر یافت و مأموریت­ها و وظایف و سازمان آن گسترش یافت و جایگاه جدید آن تثبیت شد. در چشم­انداز بیست ساله، برنامه ­های پژوهشی مبسوطی پیش­ بینی و در مقولات متعددی دسته بندی شده است؛ از جمله: مطالعات عام نظامی، مطالعات جامعه محور در عملیات­ها و صحنه­ های نبرد، مطالعات تخصصی شامل راهبردها و تحولات و تصمیم­گیری­های طرفین منازعه، تاریخ و پژوهش­های شفاهی، موضوعات سیاست و جنگ، جامعه و دفاع مقدس، دین و...

ادبیات و تاریخ دفاع مقدس


ادبیات دفاع مقدس، به مجموعه آثاری اطلاق می‌شود که ارزش‌ها، ابعاد و جلوه‌های هشت سال دفاع مقدس (1367ـ1359) و بازتاب حوادث و رخدادهای این هشت سال را با زبانی هنرمندانه (ادیبانه) بیان کرده‌اند.

ادبیات دفاع مقدس، دو دوره دارد: دوره نخست، شامل همه آثار ادبی‌ است که در طول هشت سال دفاع مقدس آفریده شده است. دوره دوم که هنوز هم ادامه دارد، آثاری‌ است که پس از پذیرش قطعنامه و پایان جنگ به وجود آمده است.

این گونه ادبی، با عنوان ادبیات پایداری (مقاومت) و ادبیات جنگ نیز معرفی می‌شود که وجه ممتاز آن جنبه دینی و قدسی و پیوستگی عمیق و گسترده این ادبیات با فرهنگ اسلامی به‌ویژه فرهنگ عاشورا است.

پیشکسوتان دفاع مقدس


بازنشستگان و پیشکسوتان دفاع مقدس همرزمان شهدا و یادگاران دفاع مقدس در حقیقت ریشه‌های سپاه پاسداران در منطقه و بازوان توانمند و امید ما در بحران‌ها و پشتوانه حقیقی برای ما به عنوان پاسداران جوان سپاه هستند.

مشارکت امور زنان


امام خمینی (ره) در خصوص نقش زنان در مقاومت فرمودند: «زنان در صدر اسلام با مردان در جنگ با هم شرکت می‌کردند. ما می بینیم و دیدیم که زنان همدوش مردان بلکه جلوتر از آن در صف قتال ایستادند، خود و بچه‌های خود و جوانان خودشان را از دست دادند و با هم مقاومت کردند.» با تاسی از بیانات رهبر کبیر انقلاب و بیانات مقام معظم رهبری، همچنین با توجه به نقش چشم گیر زن از دوران انقلاب تا به امروز، وجود سازمانی در جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و سبک زندگی شهدا احساس می‌شد. از این رو سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت زنان در دفاع مقدس با حکم سرلشکر فیروزآبادی و به ریاست «مریم مجتهدزاده» در 27 مهر ماه 1392 تاسیس شد.

مشارکت امور روحانیت


روحانیون نیز همانند دیگر اقشار جامعه، با شروع جنگ تحمیلی لباس رزم بر تن کرده و به جبهه‌های نبرد حق علیه باطل شتافتند. آن‌ها با حضور در جبهه‌ها علی‌رغم اینکه اسلحه در دست گرفتند و به مصاف دشمن بعثی می‌رفتند، به کارهای تبلیغی و تلاش در جهت افزایش روحیه معنوی رزمندگان نیز می‌پرداختند. روحانیون بیشترین شهید را نسبت به اقشار دیگر جامعه در دوران دفاع مقدس تقدیم انقلاب اسلامی کرده‌اند.

مدیریت آموزش ، تحقیقات و ترویج پژوهش


مدیریت آموزش ، تحقیقات و ترویج پژوهش مدیریت آموزش ، تحقیقات و ترویج پژوهش مدیریت آموزش ، تحقیقات و ترویج پژوهش مدیریت آموزش ، تحقیقات و ترویج پژوهش مدیریت آموزش ، تحقیقات و ترویج پژوهش مدیریت آموزش ، تحقیقات و ترویج پژوهش مدیریت آموزش ، تحقیقات و ترویج پژوهش مدیریت آموزش ، تحقیقات و ترویج پژوهشمدیریت آموزش ، تحقیقات و ترویج پژوهش مدیریت آموزش ، تحقیقات و ترویج پژوهش مدیریت آموزش ، تحقیقات و ترویج پژوهش مدیریت آموزش ، تحقیقات و ترویج پژوهش مدیریت آموزش ، تحقیقات و ترویج پژوهش مدیریت آموزش ، تحقیقات و ترویج پژوهش مدیریت آموزش ، تحقیقات و ترویج پژوهش مدیریت آموزش ، تحقیقات و ترویج پژوهش

مهندسی و امور یادمان ها


مهندسی در نیرو های مسلح تا قبل از انقلاب بعنوان امری فرعی در جنگ محسوب می شد . لکن مهندسی دردوران دفاع مقدس تغییر بنیادی یافت و این تغییر یک فرآیند تکاملی داشت . در مراحل ابتدایی ، شامل اقدامات اولیه سنگر سازی احداث خاکریز دفاعی بود و علیرغم فقدان تجربه جنگی ، محدودیت ماشین آلات و تجهیزات و سازمان مناسب ، در سیر روند تکاملی خود ، اقدامات بسیار عظیمی را بعهده گرفت و بالنده شد ، چنانکه در عملیات بزرگ فتح المبین ، مهندسی مانند لشگر های رزمی پیاده و زرهی ، نقش مهم و تعیین کننده ای یافت و حتی در برخی مواقع ، عملیات مهندسی کمبود لشکر های عملیاتی را جبران می کرد . و در برخی مواقع نیز ، مهندسی با بکارگیری یک سری اقدامات مهندسی بعنوان عملیات فریب علیه دشمن بکار گرفته شده که هیچگاه چنین سابقه ای وجود نداشته است.

روابط عمومی و تبلیغات


جایگاه و نقش برجسته روابط عمومی و تبلیغات در حوزه دفاع مقدس درست مثل خاکریز اول زمان جنگ است. خاکریزی که اگر از دست برود و یا ضعیف عمل کند همه فضای پشتیبان و جغرافیای مورد حفاظت به خطر می افتد و امروزه سهل انگاری در انتشار درست و حفاظت از سنگر جنگ نرم رسانه و تبلیغات منجر به از دست دادن تمام زحماتی می شود که همه واحدها و نهادها برای انجام رسالت شان به عهده گرفته اند.

هنری سینمایی


سال 1392 به منظور نشر و ترویج فرهنگ، معارف و ارزش های دفاع مقدس در عرصه های ملی و بین المللی سازمان های «هنر و ادبیات دفاع مقدس» و «امور سینمایی و هنرهای نمایشیف دفاع مقدس» با پیشنهاد رئیس حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس و تصویب هیأت امنای بنیاد و ابلاغ رئیس ستاد کل نیروهای مسلح شکل گرفت، با توجه به ارزیابی عملکرد سه سالهع الیت ها و به منظور افزایش بهره وری و اثربخشی فعالیت ها و به منظور افزایش بهره وری و اثربخشی فعالیت ها در سال 1395، با ادغام دو سازمان مذکور، سازمان جدیدی تحت عنوان «سازمان هنری و امور سینمایی دفاع مقدس» تشکیل و عملاً مسئولیت سیاستگذاری و راهبری فعالیت های هنری و سینمایی دفاع مقدس کشور به این سازمان واگذار شد.

نشر ارزش ها در فضای مجازی


با توجه به گسترش شبکه‌های مجازی و دیجیتال و تغییر سبک زندگی، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس طبق وظیفه ذاتی خود وارد فضای مجازی شده و از طریق تولید محتوای مناسب و سالم به صیانت از محتوای ارزشی در حوزه دفاع مقدس کمک می نماید. وی گفتمان سازی در خصوص انقلاب، دفاع مقدس، فرهنگ دفاع مقدس و مقاومت در شبکه‌های مجازی از مهمترین دستاوردهای این جریان است.

خبرگزاری دفاع مقدس


اهداف خبرگزاری دفاع مقدس عبارت از انتقال و ترویج فرهنگ و ارزش‌های دفاع مقدس به نسل‌های حاضر و آینده؛ وپوشش کامل و جامع اخبار و دستاوردهای علمی و نظامی حوزه دفاعی – امنیتی در راستای دکترین نظامی نیروهای مسلح ج.ا.ا؛ وحضور موثر در حوزه رسانه‌ای بین الملل برای مقابله با جنگ روانی و جنگ نرم دشمن؛ وپیشبرد دیپلماسی عمومی ج.ا.ا و حمایت موثر از محور مقاومت اسلامی در منطقه و جهان؛ وتبیین مواضع کشور در موضوع بیداری اسلامی و تقویت قدرت نرم جبهه فرهنگی رسانه‌ای و هنری انقلاب اسلامی؛ ورعایت کامل امانت داری، اصل اطلاع رسانی صادقانه و تعامل سازنده با مخاطبان داخلی و خارجی برای گسترش فرهنگ ارزشمند دوران دفاع مقدس؛ و الگوسازی از چهره‌های ماندگار دفاع مقدس با بهره گیری از فرهنگ، درس‌ها و عبرت‌های دفاع مقدس به ویژه فرهنگ عاشورایی؛ وکوشش در ثبت و ضبط رسانه‌ای وقایع دوران پرشکوه، دفاع مقدس و مصون ساختن آن از...

امور شهرستان ها


بنیاد حفظ آثار در شهرستان ها با همکاری فعال مردم و نهادهای محلی، به مأموریت حفظ و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و ثبت حماسه‌های جاودانه در امور فرهنگی، اجتماعی و ترویج ایثار و جهاد می‌پردازد. همچنین این بنیاد مسئولیت حفاظت از آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در این منطقه را به‌عهده دارد و با همه نهادهای محلی و دولتی هماهنگی و همکاری می نماید